Аукционна Къща Виктория
Начало Начало
Език
Влез
Вход
Парола
 
Регистрация
Загубена парола
Свържете се с нас Свържете се с нас
Нашия адрес, телефон и местоположение
Разгледай
Събития
Програма за аукцииони, изложби и други актуални и минали събития.
Архив
Пълен архив на произведения на изкуството участвали в аукциони, изложби и други събития.
Автори и създатели
Индекс на художници и създатели представени на сайта.
Блогове
Valuation and purchasing


Актуално
Изложбите на Марио Жеков през погледа на тогавашната пресата Изложбите на Марио Жеков през погледа на тогавашната пресата
Отзиви из пресата за изложбата в София през 1934 год. в салон „Преслав”: След двугодишно творчеств...
Блогове на "Виктория"
Блог на pavel - Павел Тодоров
Блог на devlova - Павлина Девлова
Блог на root - Майкъл Палазов
Партньори
Аркадия
Аркадия
Резултати от аукциони, цени на художествени произведения и анализи.
Връзки
Връзки към директории, галерии и други ресурси посветени на изкуството.
News feeds
Auctions and news
Follow auctions, exhibitions and news.
New items
Follow new items as they appear.

 
free counters
tracking since 23 May 2010

За Виктория

Галерия “Виктория” е частна търговска галерия. Тя представя творби на български и европейски класици. Основен акцент в търсенето и предлагането е реалистичната живопис. “Виктория” е една от онези престижни галерии, чийто екип поддържа високо художествено ниво. През салона на галерията са преминали много произведения с изключително качество и висока музейна стойност. Много от тях са типични и характерни за българската живопис, а други разкриват малко познати или нови страници от историята на българското изобразително изкуство. Собственикът на галерията се стреми да представя паралелно творби както на най-популярните и търсени рисувачи, така и на художници, чиито имена съдбата незаслужено е оставила в забрава. Много полезен е опита да се показват авторите в пълнота. Творческите контакти на галерията с националните художествени институции и другите частни галерии поддържат динамичния ритъм на събирателска, изследователска и търговска дейност.


В салона на галерията се представят творби от всички жанрове на изобразителното изкуство. Разнообразните сюжети, различни техники, формат и материал дават възможност за избор и винаги приятно изненадват ценителите. Концепцията на галеристите е утвърдена и популярна в художествения живот, но винаги същесвува елемента на изненада и очакване на непрекъснато обновяващата се колекция.


В постоянната експозиция почитателите могат да видят работи на утвърдените имена: Борис Михайлов, Васил Маринов, Владимир Димитров-Майстора, Иван Ненов, Петър Морозов, Иван Тричков, Васил Иванов, Стоян Василев, Борис Денев, Данаил Дечев, Иван Милев, Васил Стоилов, Добри Добрев, Константин Трингов, Димитър Казаков-Нерон, Здравко Александров, Деню Чоканов, Йордан Гешев, Марио Жеков, Христо Каварналиев, Илия Петров, Екатерина Савова-Ненова, Гошка Дацов, Ярослав Вешин, Иван Христов, Марко Бехар, Александър Мутафов, Златка Дъбова, Петър Рамаданов, Георги Машев, Тихомир Коджаманов, Георги Железаров, Преслав Кършовски; както и великолепни творби на не толкова популярните: Страхил Титиринов, Тодор Добвуджански, Петър Загорски, Иван Иванов, Наполеон Алеков, Милен Сакъзов.


Галерия “Виктория” е сред малкото галерии в България, които системно търсят и предлагат произведения на европейски художници, ориенталско и азиатско изкуство. Акцент в колекцията чужди автори са графиките на Матис, Пикасо, работите на Огюст Моро, Алберт Хил, Антон Бриочи.


Галерията успешно предлага и произведенията на съвременните художници Генко Генков, Кирил Матеев, Атанас Жеков, Кирил Майски, Светлин Русев, михаил Лалов, Любо Диманов.
В комплекс “Свети Валентин” тя организира стилни изложби на модерните творци: Иван Яхнаджиев, Марина Бончева, Генчо Денчев, Димитър Вецин, Димитър Войнов-син, Петър Пиронков.


“Виктория” участва във всички събития, организирани от частните галерии-съвместни изложби, търгове, летни и есенни салони, изложения. Традиция е участието с експозиция “Стари майстори” в летния салон на частните галерии в СБХ.


Екипът от професионалисти развива събирателска, изследователска, оценителска и издателска дейност. Традиционна дейност е професионалната оценка, издирването и ежедневното закупуване на произведения на изкуството. Галерията работи с реставраторски екипи и изкуствоведи. Цялостната реставраторска работа, оформянето на произведенията, аранжирането им в интериори на хотели, офиси и домове са съпътстващи дейности.

Галерията разполага със сериозна библиотека и архив и винаги предлага на колеги и ценители информация за авторите и техните произведения.
t-misc2.jpg.jpeg (     9.1Kb)
t-misc2.jpg.jpeg ( 9.1Kb)

Собственикът на галерия “Виктория” Павел Тодоров е популярна фигура в художествения живот и антикварните среди. С десетилетното си присъствие на пазара, още с антикварния магазин “Западно ехо”, галерия “Мелон”, а сега с “Виктория” той открива верния път към колекционерите на художествени произведения и антикварни предмети.

Антиквариат “Виктория” предлага редки и колекционни антикварни вещи, ордени, оръжия, мебели, бижута, както и традиционни, сварзани с български бит етнографски предмети.
t-misc1.jpg.jpeg (     7.3Kb)
t-misc1.jpg.jpeg ( 7.3Kb)

Аукционна къща “Виктория” организира търгове на картини, антикварни предмети и произведения на изкуството в хотел Radisson SAS. Първият търг на къщата беше проведен на 11.12.2003г. Акценти в него според специалисти, колекционери и журналисти бяха: гравюрата на Rembrandt Hermensz van Rijn, златен медалион с диаманти и сапфири по случай сватбатана Цар Борис III с княгиня Йоана, икона “Света Богородица” от Московската школа XVIII век. Вторият търг беше проведен на 16.12.2004г. На него за пръв път в България бяха показани на широка публика най-високите степени на ордени на европейски държави. Това бе и първия по рода си търг за бижута у нас. На него бяха презентирани 30 бижута със скъпоценни камъни от 19 и 20 век.

Аукционната къща предвижда организирането освен на традиционните търгове и на по-специализирани. За участие на аукционите свои вещи и картини могат да предлагат частни лица и колекционери.


Нашият адрес и местоположение

гр. София, кв. Изток,
ул. “М-р Юрий Гагарин” 22А,
тел. 870 11 11

Работно време:
понеделник до петък - 10:00 - 20:00 часа,
събота - 10:00 - 15:00 часа


Карта на офиса на "Виктория"
Карта на офиса на "Виктория"Удостоверение от Министерство на културата
Удостоверение от Министерство на културата


Всички картини и други предмети са фотографирани от фотографа Иван Чехларов.
Статии
Архив Моменти от събития, архивирани статии
Въпроси и отговори Указания и помощна информация
За изкуството и творците Статии за изкуството и за неговите творци
Новини Предстоящи събития и актуална информация
Пресата за Виктория Копия и извадки от статии за "Виктория" от други източници
Произведения
Нови произведения
Клеопатра Клеопатра
Ширина 55.00 cm
Височина 40.00 cm
Салвадор Дали
Дамски портрет Дамски портрет
Ширина 46.00 cm
Височина 55.00 cm
Ролан Удо
Ферма Ферма
Ширина 67.00 cm
Височина 55.00 cm
Ролан Удо
Българка Българка
Ширина 24.00 cm
Височина 34.00 cm
Светлин Русев
Портрет Портрет
Ширина 25.00 cm
Височина 35.50 cm
Николай Абрашев